pori juoksu 2018

41. Pori-juoksun reittiä piti hieman lyhentää totutusta umpijäisen tieosuuden vuoksi. Muuten reitti oli edellisvuosista tuttu kulkien pitkin Pinomäentietä ja Katinkurun polkua ollen suurimmaksi osin vapaa jäästä sekä lumesta. 8.4 kilometrin mittaisen reitin kiersi ripeimmin Rauman Joonas Hytönen. Hänen voittoaikansa oli 30.03. Toisena maaliviivan ylitti M50-sarjan voittanut Jouko Mahlamäki ajassa 30.10. Naisista nopein oli JKU:n Pauliina Oksanen. Hänen aikansa oli 33.50.

Tulokset

Kuvia

 


 

pori juoksu

Maajoukkuejuoksija Camilla Richardsson testasi kevätkuntoaan aurinkoisessa ja tuulisessa Porissa. Richardsson voitti noin yhdeksän kilometrin tiejuoksun ajalla 31.42. Toiseksi naisten sarjassa sijoittui Richardssonin ystävä ja seurakaveri Vasa IS:ta Jannica Granbacka. Hänen loppuaikansa oli 33.11.
 
- Harjoittelussani on ollut aika kova määräjakso päällä, joten jalat tuntuivat tänään väsyneiltä, mutta kiva oli juosta harjoituslenkki täällä Porissa. Reitti ja tapahtuma oli oikein mukava, summasi Richardsson kisaansa.
 
- Viikon kuluttua lähden korkean paikan harjoitusleirille Yhdysvaltain Flagstaffiin. Siellä on jo Oona Kettunen harjoittelemassa ja sinne ovat kanssani tulossa myös Karin Storbacka ja Tuomo Salonen. Vietän siellä kuukauden ja sitten varsinainen kilpailukausi saa alkaa. Ensimmäisenä testinä tulee olemaan Walnutin 10 000m, mutta päälaji on edelleen 3000 metrin esteet ja MM-rajaa lähden nimenomaan hakemaan esteissä, päätti Richardsson.
 
Miesten kilpailun nopein oli Tampereen Jarno Vikman ajalla 31.30. Noormarkun Nopsan Niklas Erkintalo oli toinen ajalla 34.28.
 
Perinteiseen tapahtumaan osallistui seitsemisenkymmentä juoksun ystävää. 

Tulokset

Kuvia

 


 

Pori-juoksu 2016


Eipä ollut vielä hiihtokausi päättynyt Porin metsässä, kun kauden ensimmäisen juoksutapahtuman lähtölaukaus jo pamahti. Osittain aurinkoinen sää ja muutama aste plussan puolella riittivät tällä kertaa keräämään vähän yli 70 osallistujaa 39. Pori-juoksuun.

Naisten sarjan nopein Paula Nurmi juoksi reilun yhdeksän kilsan matkan aikaan 36.24. 
- Yksin juostuna ei ihan parasta aikaa saa, nopeamminkin on tämä reitti joskus taivallettu, kertaili Paula.
- Jos terveenä pysyn, niin varmaankin SM-puolimaratonin käyn juoksemassa Jyväskylässä, vaikka en ihan Suomen huipuille pärjääkään, sanoi Nakkilan Virettä edustava juoksija, kun kauden tähtäimistä kyseltiin.

Parasta vauhtia miehissä piti jo totutusti Jouko Mahlamäki ajalla 30.47. Nuoremmat eivät tälläkään kertaa 51-vuotiasta Lauttakylän Lujaa edustavaa juoksijaa hätyytelleet.
- Edellisenä talvena alkanut polvivaiva ei onneksi haittaa kovaa juostessa, mutta kolmenkympin hitaiden lenkkien jälkeen pitää pari päivää ontua, totesi Jouko ja paljasti tavoitteistaan sen verran että 50-vuotiaden Suomen ennätys 32.42 houkuttaisi rikkoa, mutta totesi samalla sen olevan kova tavoite. 

Tulokset

Kuvat

 


 

jokke

 

Kevään juoksukausi polkaistiin käyntiin perinteisen Pori-juoksun merkeissä.

Lauha lopputalvi oli sulattanut reitiltä lumet ja jäät, joten alustan puolesta oli tarjolla vuodenaikaan nähden huippuolosuhteet. Sen sijaan kolea ja erittäin tuulinen sää toi juoksuun omat haasteensa. Lattomeren tiellä juoksijat saivat vastaansa luihin ja ytimiin tunkeutuneen sivuvastaisen, mutta toisaalta Katinkurun männikkö tarjosi tuulelta suojan ja loppumatka lenkistä oli monen juoksijan mukaan suurta nautintoa.

Reitti poikkesi hieman aiemmista vuosista. Katinkurussa samaan aikaan käyty ammuntakilpailu pakotti järjestäjät lyhentämään reittiä puolella kilometrillä. Reitin pituus oli siis tänä vuonna noin 8.3 kilometriä.

Kilpailun nopein oli 50-vuotiaiden sarjan voittanut Jouko Mahlamäki! Voittoaikansa 28.28 oli tänään ylivoimainen muihin verrattuna. Pienellä kirityksellä Joukon loppuajasta olisi ollut otettavissa rutkasti pois. Mahlamäen jälkeen seuraavana maaliin saapui naisten sarjan voittaja Minna Haka-Risku. Kansallisen tason kärkijuoksija tykitti voittoajakseen 30.16! Naisten sarjan kakkonen Riitta Paasio juoksi myös erinomaisen ajan 30.58.

Tapahtumaan osallistui retkisarja mukaan luettuna satakunta liikunnan ystävää.

 

Tulokset

Kuvat

 


 

Pori-juoksu2014


Tulokset

Kuvat


 

Yhteistyössä