jj

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää on alittanut Amsterdamin Euroopan mestaruuskilpailuiden tulosrajan 65 minuuttia Porin Yyterissä.

Järvenpää juoksi täysin soolona ajan 64.34, mikä alittaa SUL:n asettaman tulosrajan reilusti. Aika on myös kauden kotimainen kärkiaika sekä reittiennätys.

- Tänään oli aivan loistokulku. Täytyy myös kehua reitin olevan sikanopea! Tiesin jo ensimmäisen kilometrin jälkeen, että tänään tapahtuu. Tunne oli niin hyvä. Vähän samaan tapaan kuin SM-maastoissa. Silti vähän varmistellen juoksin. Tänään pääasia oli että raja menee rikki. Ja, menihän se, iloitsi Järvenpää.

Naisten puolimaratonilla Turun Tovereiden Suvi Miettinen juoksi voittoon erinomaisella ajalla 1.17.20 (reittiennätys). Aika on Miettiselle kauden paras. Hän sijoittui aiemmin keväällä SM-maantiellä toiseksi ajalla 1.17.59.

- Tarkoitus oli juosta puolikas kovana treeninä jotain neljän minuutin kilometrivauhtia. Ensimmäiset kilometrit sujahtivat kuitenkin 3.30 vauhtia, joten annoin vain mennä. EM-raja 1.15.00 ei ollut suunnitelmissa tänään, kertasi Suvi Miettinen kisaansa.

Maratonilla nopeimpia olivat Finnish Marathon Runnersien Valtteri Arstila ajalla 2.43.22 ja Vihti Triathlonin Elina Junnila 3.06.36.

Tulokset

Kuvat