Porin Kuntourheilijat ry perustettiin 6.10.1966.

Seuraa perustamassa olivat seuraavat jäsenet:
Veikko Ranne, Martti Lehtinen, Eero Virtanen, Veikko Rosenholm, Aarne Ojalehto, Tauno Tuominen, Simo Järvinen ja Alpo Kivimäki.

Seuran toiminta-ajatuksena oli kuntoliikunnan edistäminen Porin seudulla. Toiminta alkoi vilkastua vuonna 1971, jolloin 20 hengen ryhmä kävi kunto-ohjaaja koulutuksen Pajulahdessa. Tämä joukko aloitti kuntotempausten suunnittelun. Seuran nimi lyhennettiin 19.1.1973 nykyiseen muotoonsa Porin Kuntoilijat.


Porin Kuntoilijat kilpailemassa vuonna 1983  -väkeä riitti.


Mikko Elon vieraana Eduskuntatalossa.


Karhu-viestin toimikunta vuosien takaa.

Ensimmäinen hölkkä, Pinomäen lenkki (vastaa nykyistä Pori-juoksua) järjestettiin 24.3.1974. Myöhemmin syksyllä samana vuonna 27.10. juostiin Syyshölkkä. Ensimmäinen Heikin hölkkä järjestettiin 1975 syksyllä, silloisen kaupunginjohtaja Heikki Kosken nimikkojuoksuna. 

 
Heikin hölkkä 1981. (Satakunnan Kansa)

Aluksi järjestettiin myös pyöräilyretkiä, joista on toistaiseksi luovuttu. Samoin lakkautettujen listalla ovat muutamia vuosia ohjelmassa olleet Ratakymppi ja Haasteviesti. Ratakymppi juostiin stadionilla. Lähtöjä oli useita eri tasoisille juoksijoille.


Ratakymppi (Satakunnan Kansa) 

1976 lähdettiin laajentamaan toimintaa rohkeasti ja ohjelmaan otettiin ensimmäinen maraton. Kaupungin reunamilla juostu kilpailu oli nimeltään Lips-maraton. Maratonin nimi on sittemmin vaihtunut ja se on  siirretty Yyteriin. Nykyisin se tunnetaan nimellä Yyteri Maraton.


Maraton juostiin aluksi kaupungin maisemissa, nykyään Yyterissä. 

Vuonna 1978 synnytettiin Suomen suurin maantieviesti Karhu-viesti. Raumalta Poriin juostussa 7-osuuksisessa viestissä oli heti ensimmäisellä kerralla 69 joukkuetta. Myöhemmin Karhu-viestiin sisällytettiin mukaan myös 5-osuuksinen viesti Eurajoelta Poriin. 
Osanottajaennätys on vuodelta 2014, jolloin mukana oli 257 joukkuetta, 1620 juoksijaa (168 joukkuetta Raumalta ja 89 Eurajoelta). Aiempi ennätys 251 joukkuetta oli vuodelta 1992.


Karhu-viesti jaksoi puhuttaa aina alkuajoista alkaen. (Satakunnan Kansa) 

Vuonna 1979 Porin Kuntoilijat osallistui ensimmäisenä seurajoukkueena SUOMI JUOKSEE-tapahtumaan. Viesti juostiin Utsjoelta Helsinkiin ja siinä oltiin mukana aina vuoteen 2004.


Vuonna 2000 viestiä viemässä Jarno Maimonen ja mustat lasit.
Suomi Juoksee-ryhmä lähtöpisteessä Utsjoella. 

1980 seuralle perustettiin naisjaosto ja järjestettiin lapsille oma Minihölkkä. Kisa oli tarkoitettu 8-14 ikäisille tytöille ja pojille. 

Tapaninpäivähölkkä aloitettiin vuonna 1975. Kinkunsulatushölkkänä tunnettu tapahtuma juostiin aluksi Levon urheilumajalta Reposaareen ja takaisin. Matkaa tuli 26 km. Sittemmin useammassakin paikassa jäsenistölle tarkoitettu hölkkä on vakiinnuttanut paikkansa Keilahallille. 

1984 aloitettiin Pori Jazz-tapahtuman yhteydessä Jazz-hölkkä. Aluksi lähtöpaikka oli stadionilla ja reitti kiersi kaupungin kaduilla. Nykyään lähtö- ja maalipaikkana on Kirjurinluoto.


Jazz-hölkkä juostiin alkuaikoina pitkin Porin katuja. (Satakunnan Kansa)