Yyteri Maraton 20.5.2017

yyteri 2017

Yyterin maratontapahtuma saatiin viedä läpi myöhäisestä keväästä huolimatta jälleen kerran aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Kiitämme kaikkia osallistujia ja yhteistyökumppaneita! Haluamme kehittää tapahtumaa, joten odotamme palautetta, niin risuja kuin ruusuja, osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Porin Kuntoilijoiden tapahtumista seuraavana juostaan Pori Jazz-hölkkä 15.7.2017 klo 11:00 ja Puuvilla juoksu 8.10.2017 klo 12:00. Tervetuloa!

Katja Kujo Annemari Kiekara

Katja Kujo oli nopein naismaratoonari ennätysajallaan 3.38.00. Annemari Kiekara puolestaan voitti puolimaratonin ajalla 1.20.54.

Ole Halonen

Ole Antti Halonen voitti maratonin ajalla 2.43.38. Halonen harhautui reitiltä aivan maratonin lopussa juosten noin kilometrin verran ylimääräistä. Järjestäjät pahoittelevat tapahtunutta.

 

Tulokset

 


 

Järvenpää alitti EM-rajan Yyterissä

 jj

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää on alittanut Amsterdamin Euroopan mestaruuskilpailuiden tulosrajan 65 minuuttia Porin Yyterissä.

Järvenpää juoksi täysin soolona ajan 64.34, mikä alittaa SUL:n asettaman tulosrajan reilusti. Aika on myös kauden kotimainen kärkiaika sekä reittiennätys.

- Tänään oli aivan loistokulku. Täytyy myös kehua reitin olevan sikanopea! Tiesin jo ensimmäisen kilometrin jälkeen, että tänään tapahtuu. Tunne oli niin hyvä. Vähän samaan tapaan kuin SM-maastoissa. Silti vähän varmistellen juoksin. Tänään pääasia oli että raja menee rikki. Ja, menihän se, iloitsi Järvenpää.

Naisten puolimaratonilla Turun Tovereiden Suvi Miettinen juoksi voittoon erinomaisella ajalla 1.17.20 (reittiennätys). Aika on Miettiselle kauden paras. Hän sijoittui aiemmin keväällä SM-maantiellä toiseksi ajalla 1.17.59.

- Tarkoitus oli juosta puolikas kovana treeninä jotain neljän minuutin kilometrivauhtia. Ensimmäiset kilometrit sujahtivat kuitenkin 3.30 vauhtia, joten annoin vain mennä. EM-raja 1.15.00 ei ollut suunnitelmissa tänään, kertasi Suvi Miettinen kisaansa.

Maratonilla nopeimpia olivat Finnish Marathon Runnersien Valtteri Arstila ajalla 2.43.22 ja Vihti Triathlonin Elina Junnila 3.06.36.

Tulokset

Kuvat

 


 

Yyteri Maraton 16.5.2015

Pian 54 vuotta täyttävä Timo Toivari oli maratonin nopein upealla ajalla 2.44.10.

Kuva yllä: pian 54 vuotta täyttävä Timo Toivari oli maratonin nopein upealla ajalla 2.44.10.

Yyteri Maraton juostiin viileähkössä säässä lämpötilan ollessa +7 astetta. Kaiken kaikkiaan 370 kilpailijaa saavutti Yyterin leirintäalueella sijainneen maalin.

Maratonin nopein oli 53-vuotias Timo Toivari, joka voitti 50-vuotiaiden sarjan erinomaisella ajalla 2.44.10. Hän sai päivän ponnisteluistaan palkinnoksi taulutelevision, kuten muutkin puolimaratonin tai maratonin nopeimmat juoksijat. Maratonilta toisena maaliin juoksi Mika Rantanen. Hän voitti 40-vuotiaiden miesten sarjan ajalla 2.48.17. Miesten yleisen sarjan voitti Jarkko Ala-Louvesniemi ajalla 2.51.33.

Naisten maratonin yleisen sarjan kärkikolmikko.

Kuva yllä: Naisten maratonin yleisen sarjan kärkikolmikko.

Naisten maratonin voitti Elina Junnila hyvällä ajalla 3.08.51. Junnila oli sarjassaan ylivoimainen. Toiseksi tuli Päivi Kanerva ajalla 3.24.47.

Puolimaratonilla rivakinta vauhtia piti Jouko Mahlamäki. 50-vuotias huittislainen kellotti voittoajakseen 1.13.19. Jukka Hyttinen oli toinen (1.15.09) ja Joonas Ylikahri kolmas (1.15.19).

40-vuotiaiden naisten sarjan voittanut Paula Nurmi oli puolimaratonin juosseista naisista nopein. Nurmen voittoaika oli 1.28.30. Naisten yleisen sarjan voitti Jonna Elovaara ajalla 1.32.07.

 

Tulokset

Kuvat 

 


 

Yyteri Maraton 17.5.2014

YM2014


Timo Toivari ja Elina Junnila juoksivat Yyteri Maratonin voittoihin

Finnish Marathon Runners-seuraa edustava Timo Toivari oli päivän nopein maratoonari Porin Yyterissä. 52-vuotiaan Toivarin voittoaika aurinkoisessa säässä oli 2.46.29. Toivari oli varsin ylivoimainen. Toiseksi sijoittunut Miika Lahtela jäi Toivarille vajaat neljä minuuttia.

Elina Junnila voitti naisten sarjan erinomaisella ajalla 2.59.06. Junnila on sangen ahkera kilpailemaan maratonmatkoilla. Yyteri Maraton oli hänelle ainakin viides maraton kuluvana vuonna. Kauden tähän mennessä parhaan tuloksensa 2.56.34 hän on juossut Rooman maratonilla. Uura-Liina Lahti sijoittui naisten sarjassa toiseksi ajalla 3.23.43.

Puolimaratonilla kovinta vauhtia piti 49-vuotias Lauttakylän Lujan Jouko Mahlamäki, joka käytti 21.1 kilometriin aikaa 1.13.02. Mahlamäki karkasi muilta jo kilpailun ensimmäisillä kilometreillä. Teivo Stayersin Jarno Maimonen oli toinen ajalla 1.14.37.

Paula Nurmi Nakkilan Vireestä puolusti menestyksellä viime vuotista puolimaratonvoittoaan. Nurmi oli oivassa vireessä ja lohkaisi viime vuoden ajasta nelisen minuuttia voittoaikansa ollessa 1.28.12.

Kuntokympillä kiireisintä vauhtia piti Suvi Miettinen Turun Urheiluliitosta. Vuosi sitten maantiejuoksussa suomenmestaruuden voittanut Miettinen oli miehet mukaan lukien kilpailun nopein kympin juoksija. Hänen voittoaikansa oli 36.49.

Maratonille osallistui hyväntekeväisyystiimi Team Rynkebyä edustava Marianna Zaikova. Hän pyöräili Lahdesta Yyteriin ja osallistui maratonille.

- Team Rynkeby on pyöräilytiimi joka kerää varoja Sylva Ry:tä varten. Olen toista vuotta mukana tiimissä, jossa osallistujat vaihtuvat vuosittain. Meidän tiimiläiset treenaavat syksyn, talven ja kevään yli heinäkuun reissua ajatellen. Heinäkuun ensimmäisen viikon aikana poljemme Euroopan läpi Pariisiin ja meitä on yhteensä yli tuhat polkijaa viidestä eri maasta. Jokainen tiimi kerää oman maan kohteelle varoja ja meidän suomalaisten kohde on Sylva Ry, eli suomalaisten syöpäsairaiden lasten hyväksi toimiva yhdistys. Saimme kerättyä viime vuonna 64 000 euroa ja tänä vuonna on tarkoitus kerätä lähemmäs 100 000 euroa. Jokainen tiimiläinen treenaa sekä yksinään että yhteisillä treeneillä kuntoaan heinäkuun reissua ajatellen ja ennen kuin lähdemme kohti Pariisia, kunkin pyöräilijän mittarissa pitäisi näkyä 2500 km pitunen taitettu matka, Marianna Zaikova kertoo.

Lisää Team Rynkebystä heidän kotisivuillaan: http://www.team-rynkeby.fi/

Tapahtumaan osallistui yli 360 juoksijaa.

Porin Kuntoilijat ja Noormarkun Nopsa kiittävät kaikkia osallistujia upeasta maratonpäivästä!

 

Tulokset

Kuvat

Satakunnan Kansa

 


 

Lisää artikkeleita...

  1. Yyteri Maraton 18.5.2013

Yhteistyössä