karhu 2018 web

43. Karhu-viesti juostaan lauantaina 4.4.2020.

Kilpailukutsu

Ilmoittautumispalvelu

 


 

56219806 2210854225624870 7215081235171770368 o

56247839 2210923418951284 30069843428376576 o

Jyväskylän Kenttäurheilijat puolustivat menestyksellä viimevuotisia Karhu-viestin seurajoukkueiden voittoja. Voittajajoukkueissa juoksivat miehissä: Alexi Ruokamo, Eemil Helander, Lasse Eini, Miika Takala, Jussi Eskola, Valtteri Konttinen ja Jaakko Nieminen sekä naisissa: Emma Rainio, Janette Niemi, Lotta Mäkinen, Mari Hyyppä ja Oona-Mari Hakulinen.

Koko viestin nopein joukkue oli Pihlajalinna urheiluklinikka - KylVe miehistöllä Jaakko Piesanen, Leevi Keronen, Markus Välimäki, Teppo Syrjälä, Pasi Huhtala, Santtu Heikkinen ja Jarkko Järvenpää. Aurinkoisessa säässä ja myötätuulen saattelemana maaliin saapui 176 joukkuetta.

Järjestäjät kiittävät kaikkia mukana olevia tahoja sekä tietysti teitä kaikkia mahtavia osallistujia huoltajineen. Nähdään ensi vuonna uudelleen!

 

Tulospalvelu

 

Yleisurheilu.fi: Järvenpää ja Nieminen ankkuroivat viestivoitot

Satakunnan Kansa: Karhuviestin kuopus huippuvauhdissa: ”Haluan ensi vuonnakin mukaan”

Länsi-Suomi: Järvenpään ankkuriosuus johdatti Kylven Karhu-viestin voittoon toista kertaa peräkkäin

 


 

karhu 2018 web

Suomen suurin maantieviesti Karhu-viesti juostiin tänä vuonna Raumalta Poriin jo 41:nnen kerran. Päivän hahmo oli Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää, joka ankkuroi Pihlajalinnan urheiluklinikan miesten viestin voittoon. Järvenpää juoksi oman osuutensa reilusti alle 29 minuutin vauhtia 10 kilometrille. Huomioitavaa on, että juoksijoita auttoi tänä vuonna kova myötätuuli.

Paras seurajoukkue sekä miesten että naisten sarjoissa oli Jyväskylän Kenttäurheilijat. Seurajoukkueiden ohella viestiin osallistui suuri joukko erilaisia työpaikka- ja muita yhdistelmäjoukkueita. Yhteensä maaliin saapui 178 joukkuetta, joita edusti kaikkiaan 1118 juoksijaa.

Miesten seitsenosuuksisessa 49,8 kilometrin viestissä Pihlajalinnan urheiluklinikka ja Jyväskylän Kenttäurheilijat taittoivat tasatahtia kärjessä kolme ensimmäistä osuutta, kunnes Pihlajalinnan Antti-Pekka Niinistö karkasi neljännellä osuudella.

Pohjolan Juoksijat vaani neljä ensimmäistä osuutta vajaan puolen minuutin päässä kärjestä kolmantena, mutta Mikko Tolosen ja Kari Poutiaisen mainioiden viidennen ja kuudennen osuuden ansiosta se nousi jopa johtoon.

10,5 kilometrin ankkuriosuudella Pihlajalinnan Jarkko Järvenpää oli kuitenkin aivan omaa luokkaansa ja saapui maaliin lähes neljä minuuttia ennen Pohjolan juoksijoita, joka löi JKU:n 24 sekunnin erolla. Järvenpää juoksi ankkuriosuuden upeasti 30.15, mikä 10000 metrin matkalla merkitsee vähintään tulosta 28.48.

Tulokset

Yleisurheilu.fi

Satakunnan Kansa

Videoteos Rauman palomiesurheilijoiden kilpailusta

 


 

Pihlajalinna urheiluklinikan -joukkue on tämän vuoden Karhu-viestin suurin voittajasuosikki. Kaveriporukasta muodostuvassa joukkueessa viestiä vievät Tuomas Jokinen, Antti-Pekka Niinistö, Pasi, Huhtala, Markus Välimäki, Leevi Keronen, Julius Mäkinen ja Jarkko Järvenpää. Järvenpää on edustanut Suomea yleisurheilun EM-kilpailuissa niin radalla, maantiellä kuin maastoissa. Jokinen ja Niinistö ovat niin ikään tuttuja yleisurheilun maajoukkueesta. Nuorempaa nousevaa juoksijasukupolvea edustavat ikäluokkansa kärkimenijät Leevi Keronen ja toisen polven juoksija Julius Mäkinen. Ikämiehet Huhtala ja Välimäki täydentävät nuorekasta joukkuetta.

Pihlajalinna on osallistunut Karhu-viestiin jo muutaman vuoden. Jarkko Järvenpäälle Karhu-viesti on usealta vuodelta tuttu juttu ja kevään vetovoimaisin kisa.

- Karhu-viesti on ehdottomasti yksi kevään kohokohdista! Karhusta kevät on aina lähtenyt hyvin liikkeelle. Esimerkiksi vuonna 2012, jolloin juoksin Karhussa ensimmäistä kertaa, saavutin myöhemmin keväällä EM-rajan 10 000 metrillä ja pääsin Helsingin EM-kilpailuihin. 2016 vuosi jatkui myös hyvin Karhu-viestin jälkeen. Puolimaratonin EM-raja alittui Yyterin puolimaratonilla Porissa, Järvenpää kertoo.

jj 2017

- Tänä vuonna juoksen joukkueessamme ankkuriosuuden ja odotan siitä kunnon rypistystä. Aiempina vuosina olemme olleet kokonaiskisassa haastajia ja ankkuriosuudella olen ollut takaa-ajajana. Tänä vuonna joukkueemme on niin kova, että odotettavissa on takaa-ajetun osa, Järvenpää ennustaa.

Järvenpää on vaikuttunut Karhu-viestin tunnelmasta. Hän on Yhdysvalloissa opiskellessaan oppinut joukkuehengen merkityksen yliopistourheilussa. Erilaiset joukkuekilpailut maastojuoksussa ja viesteissä yhdistävät urheilevia opiskelijoita ja kilpailuissa joukkuehengestä saa ylimääräistä tsemppiä omaankin suoritukseen.

- Suomessa ei kovin usein pääse kokemaan joukkuehenkeä kestävyysjuoksussa. Karhu-viestissä se on olennainen osa tapahtumaa! Mekin teetimme kisaa varten kisapaidat ja viestiin latautuminen tiivistyy tuntia ennen lähtöä tapahtuvaan joukkueen yhteiseen kokoontumiseen Raumalla. Numerolappujen jako ja osuuksille lähtevien armoton tsemppaaminen nostaa tunnelman kattoon. Kisan aikana on myös erityisen hienoa kuulla kannustusta ohi ajavasta autoletkasta.

Karhu-viestin jälkeen Järvenpään kevät jatkuu viikon kuluttua juostavalla SM-puolimaratonilla Vierumäellä.

- Karhu-viestin ankkuriosuus avaa hyvin paikkoja SM-puolikasta varten. Kunto on tällä hetkellä hyvä ja odotan osuuden kulkevan alle kolmen minuutin kilometrivauhtia. Mikäli puolikas kulkee myös hyvin, lähden todennäköisesti kokeilemaan maratonin EM-rajaa 2.18.00 Hampurin maratonille  huhtikuun lopussa. Kesän suunnitelmat muotoutuvat sitten näiden kevään kilpailujen jälkeen, Järvenpää päättää. 

 


 

Joukkueiden johtajat huomioikaa!
Miesten ja naisten kilpasarjoihin
voivat osallistua ainoastaan liittojen alaiset seurajoukkueet joissa juoksee seuran jäseninä olevia urheilijoita. Ellei näin ole joukkueen tulos voidaan mitätöidä.

Numerot voi noutaa ennakkoon perjantaina 6.4. klo. 10.00 - 18.00 välisenä aikana Karhuhallilta 2-kerros Porissa. Lauantaina ne on jaettavissa lähtöpaikoilla. Varmistuslomake muutoksineen jätetään lähtöpaikalla.

Ennakkoilmoittautuminen päättynyt.
Jälki-ilmoittautuminen Rauman kauppatorilla ja K-supermarket Eurajoen portin pihassa kilpailupäivänä viimeistään klo 13:20. Hinnat: Raumalta 200 e/joukkue. Eurajoelta 180 e/joukkue. Jälki-ilmoittautumismaksu suoritetaan käteisellä

Kasitien muutostöiden vuoksi Karhu-viestin viimeisen vaihtopaikan sijainti muuttuu. Tämä vaikuttaa viestin viimeisten osuuksien pituuksiin. Kuudennen (Eurajoelta lähtevän viestin neljännen) osuuden pituus on noin viisi kilometriä ja ankkuriosuuden pituus on noin 10.5 kilometriä. Osuudet tarkistusmitataan lähiviikkoina.

Karhuviesti v31 Karhuviesti v8

Karhuviesti v4

 


 

Yhteistyössä