jokke

 

Kevään juoksukausi polkaistiin käyntiin perinteisen Pori-juoksun merkeissä.

Lauha lopputalvi oli sulattanut reitiltä lumet ja jäät, joten alustan puolesta oli tarjolla vuodenaikaan nähden huippuolosuhteet. Sen sijaan kolea ja erittäin tuulinen sää toi juoksuun omat haasteensa. Lattomeren tiellä juoksijat saivat vastaansa luihin ja ytimiin tunkeutuneen sivuvastaisen, mutta toisaalta Katinkurun männikkö tarjosi tuulelta suojan ja loppumatka lenkistä oli monen juoksijan mukaan suurta nautintoa.

Reitti poikkesi hieman aiemmista vuosista. Katinkurussa samaan aikaan käyty ammuntakilpailu pakotti järjestäjät lyhentämään reittiä puolella kilometrillä. Reitin pituus oli siis tänä vuonna noin 8.3 kilometriä.

Kilpailun nopein oli 50-vuotiaiden sarjan voittanut Jouko Mahlamäki! Voittoaikansa 28.28 oli tänään ylivoimainen muihin verrattuna. Pienellä kirityksellä Joukon loppuajasta olisi ollut otettavissa rutkasti pois. Mahlamäen jälkeen seuraavana maaliin saapui naisten sarjan voittaja Minna Haka-Risku. Kansallisen tason kärkijuoksija tykitti voittoajakseen 30.16! Naisten sarjan kakkonen Riitta Paasio juoksi myös erinomaisen ajan 30.58.

Tapahtumaan osallistui retkisarja mukaan luettuna satakunta liikunnan ystävää.

Tulokset

Kuvat